• Øvrige

Byggematerialer under mikroskopet

Tid og sted
DTU, Bygningstorvet
2800 Kgs. Lyngby
Auditorie 82 i bygning 116 - indkørsel via Nordvej

Hvordan finder vi ud af (næsten) alt om materialerne?

Vi har brug for en materialedetektiv: Hvad gør man når man skal renovere eller forny et byggeri, hvor man reelt ikke ved hvad det er for en materialekvalitet, der er anvendt? Kom og hør detektiven fortælle om hvor fantastisk meget man kan finde ud af.

Hvad gør man når man skal renovere eller forny et byggeri, hvor man reelt ikke ved hvad det er for en materialekvalitet, der er anvendt, om det er det oprindelige materiale eller en reparation eller hvilke råmaterialer der blev anvendt?

Erfaringen viser at hvis man ikke ved det, så er der en stor risiko for at fx et forkert reparationsmateriale leder til store problemer for fx bevaringsværdige byggerier.

På mødet fortæller Sara E. Hoffritz om sit detektivarbejde som materiale-specialist indenfor byggematerialer. Hun forklarer hvordan hun er i stand til at obducere et materiale ved brug af mikroskopering og dermed sikre det korrekte valg og design af det nye materiale.

I mange tilfælde er identifikation af råmaterialernes oprindelse nødvendig, for at fx en mørtel kan opnå samme performance som den ældre mørtel, der oprindeligt blev anvendt.

Sara er geolog fra 2014, hvorefter hun har arbejde med materialekontrol, skades-analyse og dokumentation af kvaliteten og nedbrydning af beton – men har de senere år arbejdet mest med obduktion og vurdering af eksisterende materialer fra overvejende ældre konstruktioner ved Artelia A/S.

Analyserne hjælper i det videre arbejde med hvad er historien bag bygværket eller objektet, og hvorledes det kan og bør renoveres.

Mødet er målrettet studerende og yngre kandidater.

Tilmeld dig her