• Øvrige

Video: Imprægnering af beton - Fup eller fakta

Tid og sted
Online live.
Via egen pc, tablet eller telefon

Der er mange fagfolk i Danmark, som mener, at en vandafvisende imprægnering af en betonoverflade er en enkel og meget økonomisk måde at forhindre nedbrydning af beton forårsaget af vand- og kloridindtrængning (frost, alkalikiselreaktioner (AKR) og korrosion), hvorimod andre fagfolk vurderer, at effekten af en imprægnering er til at overse, og at det ofte er spild af penge og ressourcer at imprægnere hele eller dele af en betonkonstruktion.

Imidlertid er de fleste fagfolk enige om, at imprægnering af beton kan være nyttig, når der er tale om ældre betonkonstruktioner opført med beton af en tvivlsom kvalitet med højt v/c-forhold og stor følsomhed overfor AKR, frost og korrosion.
Derimod er uenigheden og modstanden væsentligt større, når der er tale om nye moderne højkvalitetsbetoner, som i princippet er født uden risiko for AKR og frost.

Holdningen til at imprægnere nye betonkonstruktioner er meget forskellig blandt fagfolk i de nordiske lande - i Danmark, hvor f.eks. det danske Vejdirektorat er imod ideen, mens det svenske og finske Trafikverket har en større tradition eller krav til bl.a. at imprægnere kantbjælkerne på nye broer.

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

Download præsentationer:

Klik på Filer nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.