• Øvrige

Computational design

Tid og sted
DTU
Bygning 116
2800 Kongens Lyngby

Bedre byggerier, mere effektivt design og langt mindre kedeligt rutinearbejde

Vi tror på, at hvis vi lærer at udnytte det fulde potentiale af vores computere, kan vi designe bedre byggerier mere effektivt. Computere er fantastisk dygtige til at udføre repetitive og ensformige opgaver, mens vi mennesker er kreative og har en høj grad af intuition. 

Computational Design handler om at bruge computeren som mere end bare et værktøj, men som en aktiv samarbejdspartner. Computational design handler om at tilgå problemer ved først at spørge: "Hvordan kan computeren hjælpe os?".

Ved at automatisere og i høj grad specialisere digitale processor, kan vi undersøge flere alternativer til vores løsninger og bruge vores energi på at analysere fremfor at modellere.

Computational Design giver os mulighed for at designe bedre og mere bæredygtige byggerier langt mere effektivt - en win-win for både medarbejder, rådgiver, bygherre og verden.

Timo Nielsen, Konstruktionsingeniør og Computational Design Lead - ved Rambøll's højhusafdeling fortæller hvad Computational Design indebærer og præsentere eksempler fra projekter hvor disse metoder er blevet benyttet.

Timo har studeret Bygningsdesign på DTU og blev kandidat i 2017, hvorefter han har arbejdet først hos BIG og efterfølgende er hos Rambøll som rådgivende ingeniør.

Mødet er målrettet studerende og yngre kandidater, men erfarne ingeniører kan også have glæde af at deltage.